Downward dog, cobra, cat cow en andere dieren op de boerderij

Ik had het er al heel kort even over in mijn Hoe en Waarom, maar sinds 1 september doe ik elke ochtend en elke avond yoga. Ik sta er zelfs een kwartier eerder voor op ’s morgens. (GASP!)

image

Ik weet niet waarom, maar yoga heeft me altijd al wel aangetrokken. Het enige compliment dat ik ooit in de turnles heb gekregen is dat ik ‘toch wel lenig’ was en ik heb als tiener meerdere malen yogaposes zitten oefenen aan de hand van een boek uit de lokale bib. Maar een pose is maar een pose natuurlijk en hoe je die dan moet aaneenbreien tot een geheel, daar heb ik helemaal geen idee van. Gelukkig is er tegenwoordig een heel leger Californische internetyogi’s met glanzend haar en een zalvende stem dat een eenvoudig meisken als ik daarmee kan helpen.

Een tijdje geleden begon ik vol goede moed aan de 30 Day Yoga Challenge van doyouyoga. Ik heb dat natuurlijk niet volgehouden, aangezien ik na de vierde les huilend op mijn mat neerzeeg omdat ik maar niet in een side plank geraakte.

image
En nog lachen ook, de trut. (afbeelding via www.health.com)

Maar na wat scrollen door die 30 dagen zag ik dat er ook een filmpje voor ochtendyoga tussen stond en eentje om goed in te slapen. Bovendien vind ik die Erin Motz wel een sympathieke, al blijf ik het raar vinden om namasté tegen mijn computer te zeggen. Als ik ’s avonds zin heb probeer ik ook wel eens een ander filmpje, maar we moeten niet overdrijven he. Van nul yoga per dag naar een half uur vind ik al een goede prestatie. En intussen hebben de dieren in de titel toch al iets minder geheimen voor mij.

Probeer de filmpjes gerust ook eens uit! Een kwartiertje maar en zeker de inslaapyoga is zo relaxerend dat ik al een paar keer bijna op mijn matteke in slaap viel. Mochten jullie nog goeie tips hebben dan zijn ze zeker welkom!

O ja, en deze nog. Voor de poezenliefhebbers onder u 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s